Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

انتشار خبر مسمومیت تعدادی از افراد بر اثر نوشیدن قهوه در کافی‌شاپ‌های شیراز باعث شد تا صاحبان این صنف با مشکلات تاز‌ه‌ای مواجه شوند. این در حالی است که به گفته یکی از مغازه‌داران کافه تریا از زمان انتشار این خبر تعداد مشتریان به شدت کاهش یافته است؛ مشتریانی که پیش از این نیز بخاطر کرونا رغبتی به نشستن و نوشیدن قهوه در این اماکن نشان نمی‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماه‌هاى گذشته کافه‌ها نیز همچون بسیارى دیگر از مشاغل که همه‌گیرى کروناویروس برای آنها آسیب مالى ایجاد کرد با مشکل مواجه شدند. به عنوان مثال امروز دیگر بسیارى افراد به خاطر رعایت شیوه نامه‌هاى بهداشتى، از حضور و نشستن درکافه‌ها اجتناب مى‌کنند و بخش عمده خدمات کافه‌ها منحصر به بیرون بر شده است.

بالا بودن میزان کافئین علت مسمومیت افراد

آن طور که همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌گوید: توزیع قهوه ترکیبی در روزهای گذشته در شیراز باعث مسمومیت تعدادی از افراد شده است.

او می‌افزاید: با بررسی های انجام شده متوجه شدیم که بعضی از کافی شاپ‌ها و قهوه فروشی‌ها، قهوه‌هایی در اختیار مردم قرار داده بودند که باعث مسمومیت تعدادی از افراد شد. هرچند در مرحله نخست معتقد بودیم که مواد توهم زا و قرص متادون در این قهوه وجود داشته، اما با آزمایش‌ها مشخص شد که اصلا چنین چیزی نبوده و شایعات صحت ندارد.

عبدالرسول همتی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شد، می افزاید: در حال حاضر با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آنها را در سطح شهر شیراز جمع آوری کنیم.

او با اشاره به اینکه در صورتی که مردم این نوع قهوه ها را مشاهده کردند با سامانه 190 تماس بگیرند، می‌افزاید: تیم های علوم پزشکی به محض اطلاع، اقدام به جمع آوری آنها از سطح شهر شیراز خواهند کرد.

او تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قهوه در سطح شهر شیراز را 15 نفر اعلام می‌کند و می‌گوید: توزیع این قهوه‌های مسموم در کافی شاپ‌ها پیش از این اتفاق انجام شده بود.

همتی می افزاید: طبق آخرین گزارشی که از اورژانس به دست ما رسید، مسئولان به محض اطلاع از موضوع توانستند این قهوه را به موقع جمع‌آوری کنند. این در حالی است که در صورت مشاهده مجدد اقدام به پلمب مغازه های متخلف خواهیم کرد.

بدن افراد نسبت به میزان این کافئین واکنش نشان می‌دهد

رئیس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز با بیان اینکه میزان کافئین موجود در قهوه‌های وارد شده بسیار بالا است، می گوید: بدن انسان‌ نسبت به میزان این کافئین واکنش نشان می‌دهد و درصد کافئین بالا ممکن است نسبت به بدن برخی افراد سازگار نباشد.

جلیل معینی می افزاید: بعید است قهوه‌های مصرف شده که منجر به مسمومیت افراد شده، تاریخ گذشته باشند اما در حال بررسی احتمالات دیگر هم هستیم تا متوجه شویم که آیا تاریخ قهوه گذشته بوده یا کافئین آن بالا بوده است.

او با اشاره به اینکه بعضی از مواقع مشتریان از مغازه داران و قهوه فروشان در خواست می کنند که میزان زیادی از قهوه به کار ببرند، می افزاید: بی شک بعضی از افراد هم خواستار افزودنی هایی به قهوه ها هستند که این افزودنی به دلیل ناسازگاری با ساختارهای بدن افراد؛ باعث ایجاد مشکلاتی در بدن آنها می شود.

فراگیری مصرف قهوه در شیراز

رئیس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف قهوه در شیراز فراگیر شده ، می گوید: بی شک افرادی که خواستار خرید و مصرف قهوه هستند باید به مغازه های مطمئن مراجعه کنند، چرا که اگر قهوه درست تولید نشود باعث افزایش ضربان قلب افراد می شود.

رئیس اتحادیه کافه‌داران و فروشندگان بستنى و فالوده شیراز در ادامه با اشاره به اینکه 6 ماه نخست سال، بهترین فصل فروش براى فعالان این صنف است، مى گوید: با وجود هم‌زمانى 6 ماه نخست سال با همه‌گیرى کروناویروس و واردآمدن آسیب و زیان هاى اقتصادى، کافه داران و فروشندگان بستنى و فالوده همچنان به فعالیت خود ادامه مى دهند.

رئیس اتحادیه کافه داران و فروشندگان بستنى و فالوده شیراز با بیان اینکه بیمارى همه‌گیر کروناویروس، همه صنوف و به ویژه صنوف خوراکى را با کساد مواجه کرده، مى گوید: از همین رو صنف کافه داران و فروشندگان بستنى و فالوده نیز تحت تأثیر این بیمارى قرار گرفتند و چرخه اقتصادى این صنوف با مشکل روبه رو شده است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسمومیت مسمومیت غذایی قهوه مسمومیت تعدادی رئیس اتحادیه مصرف قهوه کافی شاپ افراد شد قهوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۷۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب این قاتل خاموش باشید

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگ‌تر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • علائم فشار خون بالا
  • جزییات حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز/ یک پزشک: مسمومیت با «متانول» نبوده/ هیچ‌کس به کما نرفته؛ خبر نارسایی کلیوی چند تن دیگر کذب است؛ این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی